SITUACIÓ DE LA REIAL FONERIA

La reial foneria de Sant sebastià de la Muga es troba al terme municipal de la vila de Sant Llorenç de la Muga, comarca de l'Alt Empordà. Fou erigida de nova planta l''any 1769 en un menadre del riu la Muga a tocar de l'ermita de Sant Sebastià , de la qual en prengué el seu nom oficial.

Mapa General

Mapa situació de la vila de Sant Llorenç de la Muga

A Sant Llorenç de la Muga s'hi accedeix des de Figueres (capital de comarca) seguint la carretera de Figueres a Albanyà, carretera que passa per les viles de Llers, Terrades i Sant Llorenç de la Muga.

Actualment, les restes de l'antiga fàbrica i de l'ermita de Sant Sebastià es troben sota les aigues del pantà de Darnius-Boadella i només es poden veure quan el nivell de les aigues del pantà baixa considerablement. En l'esquema adjunt es marca la posició aproximada de les restes de la foneria

Terme Sant Llorenç

Mapa esquemàtic del terme municipi de Sant Llorenç de la Muga

Degut a que no hi ha cap camí que hi porti, fins i tot quan les restes són visibles el seu accés és molt difícil. Un bon punt d'observació de les restes de la foneria és el cim de Santa Magdalena, antiga capella a la que s´hi arriba -a peu- des de l'esplanada del santuari de la Salut de Terrades.

 

(Darrera actualització: 21/6/2007)