Aquesta és la pàgina WEB personal de Marià Baig i Aleu (Figueres, 1955), professor de física teòrica a la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Els enllaços de l’esquerra porten directament als diferents apartats monogràfics sobre docència i recerca en física, història local i història de la ciència. Hi ha, també, enllaços a tres pàgines WEB monogràfiques mantingudes per mi mateix:

 

Baig pintant small.jpghttp://www.baig.cat/baig_minobis és la pàgina WEB dedicada a l’estudi i divulgació de l’obra de Marià Baig i Minobis (Figueres 1906-1991), el meu pare, pintor empordanès.

 

Hi trobareu una breu biografia, un recull de la seva obra, els llocs on es poden veure exposades obres seves i un conjunt de referències bibliogràfiques sobre la seva trajectòria pictòrica

 

 

 

 

 

 

 

foneria.jpghttp://www.baig.cat/lamuga és una pàgina dedicada a l’estudi de la Real Foneria de Sant Sebastià de la Muga, una instal·lació industrial militar de producció de ferro colat per a munició d’artilleria i que funcionà entre els anys 1769 i 1794 al terme municipal de Sant Llorenç de la Muga (Alt Empordà)

 

Hi trobareu una història de la foneria, les referències a publicacions sobre la mateixa i un conjunt de fotografies actuals de les restes de la foneria.

 

 

 

 

 

 

escut dels biure.gif http://www.baig.cat/biure pàgina dedicada a l’estudi del llinatge dels Biure de l’Empordà, família de la petita noblesa medieval catalana i als diversos topònims i llinatges Biure catalans. Entre els membres del llinatge podem esmentar a l’abat del monestir de Sant Cugat Arnau Ramon de Biure, assassinat la nit de Nadal del 1390


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://i.creativecommons.org/l/by-nd/3.0/88x31.png  Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons